Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Zupa koperkowa z ryżem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo łatwa w przygotowaniu zupa koperkowa z ryżem.

Zupa koperkowa z ryżem.

Składniki:

Zupa koperkowa z ryżem.

 

  • 1 litr wywaru z kości
  • Pęczek koperku
  • 1 szklanka ryżu
  • 2 łyżki maki
  • 3 łyżki śmietany
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z ryżem.
Przygotowanie: najpierw gotujemy wywar z kości , do szklanki wsypujemy make i zalewamy woda dokłosie mieszamy i dodajemy do naszej zupy żeby ja zagęścić . koperek zaś myjemy i drobno siekamy wkładamy do zupy. Kolejnie dodajemy śmietanę, solimy. Zupę koperkowa podawać z ryżem ugotowanym osobno w taki sposób jak gotujemy makaron.

Tagi:

ryż mak