Sposób przygotowania:
Zupa krem z dyni z dodatkiem lubczyku
Dynię obieramy ze skóry i kroimy w grubą kostkę. Paprykę pozbawiamy pestek, marchewkę oraz cebulę obieramy i kroimy wszystko w kostkę. Dodajemy także trzy pomidory.
Pokrojone wszystkie warzywa układamy w prodiżu lub na blaszce, posypujemy lubczykiem, dodajemy łyżkę oleju i pieczemy około godziny. Miksujemy blenderem, przekładamy do garnka, doprawiamy solą, pieprzem szczyptą suszonego mielonego imbiru. Gotujemy jeszcze około 15 minut.
Podajemy posypane pokrojoną natką pietruszki.
Pokrojone wszystkie warzywa układamy w prodiżu lub na blaszce, posypujemy lubczykiem, dodajemy łyżkę oleju i pieczemy około godziny. Miksujemy blenderem, przekładamy do garnka, doprawiamy solą, pieprzem szczyptą suszonego mielonego imbiru. Gotujemy jeszcze około 15 minut.
Podajemy posypane pokrojoną natką pietruszki.