Sposób przygotowania:
Krem z dyni z mleczkiem kokosowym i żurawiną
Dynię kroimy na małe kawałki, usuwamy pestki i pieczemy w nagrzanym do 180 st C piekarniku ok 30 minut. Studzimy.
Bulionetkę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy pokrojoną na talarki marchewkę, ziemniaka i żurawinę. Cebulę kroimy w pióra i lekko podsmażamy na oleju kokosowym.
Przestudzoną dynię obieramy i dodajemy wraz z mleczkiem kokosowym do bulionu.
Po ok 5 minutach gotowania miksujemy na gładki krem, doprawiamy do smaku solą, papryką w proszku i pieprzem.
Podajemy z grzankami chlebowymi, pestkami dyni. Ozdabiamy mleczkiem kokosowym.
Bulionetkę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy pokrojoną na talarki marchewkę, ziemniaka i żurawinę. Cebulę kroimy w pióra i lekko podsmażamy na oleju kokosowym.
Przestudzoną dynię obieramy i dodajemy wraz z mleczkiem kokosowym do bulionu.
Po ok 5 minutach gotowania miksujemy na gładki krem, doprawiamy do smaku solą, papryką w proszku i pieprzem.
Podajemy z grzankami chlebowymi, pestkami dyni. Ozdabiamy mleczkiem kokosowym.