Sposób przygotowania:
Zupa-krem z kalafiora i marchewki
Porcję rosołową zalewamy zimną wodą i gotujemy z 1 łyżeczka soli, ściągamy szumowiny z powierzchni i dodajemy 2,5 marchewki (połówkę zostawimy do dekoracji), dodajemy bulion drobiowy Babuni i gotujemy 15 minut. Połówkę kalafiora dzielimy na różyczki i dodajemy wraz z kaszą manną do zupy, gotujemy 15 minut. Mięso wyciągamy z zupy, doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem, miksujemy za pomocą blendera. W między czasie ścieramy surową marchewkę na tarce o małych oczkach. Zupę przelewamy do miseczek. Jogurt grecki mieszamy ze szczyptą soli i robimy na środku zupy kleks, a następnie wykałaczką robimy coś na a'la wąsy, tartą marchewkę układamy na środku kleksa, oraz wokół rantu miseczki, w przerwach między marchewką układamy groszek ptysiowy, dekorujemy również natką pietruszki.