iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa krem z kartofli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna aksamitna zupka ,można podac z ptysiami

Zupa krem z kartofli

Składniki:

Zupa krem z kartofli

 

  • kartofle ok 1 kg
  • seler naciowa
  • pietruszka zielona
  • szczypior
  • marchewka 1 szt
  • śmietana 30 /%
  • bulion warzywny w kostce 3 szt

Sposób przygotowania:

Zupa krem z kartofli
Gotujemy obrane pokrojone ziemniaki i marchewkę . Nać seleru ,pietruszki i szczypior kilka gałazek dodajemy do wywaru ,później wyciągamy . w połowie gotowania dodajemy kostki bulionowe . Gdy warzywa bedą miękkie rozdrabniamy je blenderem . Dajemy śmietanę 30 % według uznania :) ,można jeszcze do solić .