WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1146]

Zupa krem z papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa krem z pieczonej papryki z dodatkiem cebuli, czosnku i przypraw takich jak zioła prowansalskie, sól i pieprz.

Zupa krem z papryki

Składniki:

Zupa krem z papryki

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z papryki

ETAP 1:

Papryki umyć i włożyć w całości do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku w 180 stopniach ok. 30 minut. Wyjąć, wystudzić i zdjąć skórkę.

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Przesmażyć na oleju i przełożyć do garnka. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Wlać bulion i zagotować.

Dodać przyprawy i gotować ok. 30 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać słodką śmietankę i wymieszać.

Zupę zblendować na krem. Podawać z pieczywem lub grzankami.