SUPERPRZEPIS

Zupa krem z dyni

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Zupa krem z dyni Więcej zdjęć (3)

Smaczna, łagodna sycąca zupa krem z dyni. Zupa z dodatkiem czosnku oraz czerwonej papryki smakuje rewelacyjnie.

Składniki:

Zupa krem z dyni

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z dyni
Cebule i ząbki czosnku obrać i podsmażyć do zeszklenia na maśle. Do zeszklonej cebuli dodać obraną oczyszczoną z gniazd nasiennych pokrojoną paprykę czerwoną. Dalej smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, dodać obraną, opłukaną pokrojoną marchewkę oraz obraną pokrojoną w kostkę dynie.  Smażyć około 10 minut.

Zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Następnie lekko wystudzić i zmiksować. Doprawić do smaku ( według uznania).

Całość połączyć ze śmietaną 30 % i wymieszać.

Podawać z groszkiem ptysiowym
Zupa krem z dyni
Obraną dynię kroimy w średniej wielości kostkę
Zupa krem z dyni
Ugotowaną zupę miksujemy za pomocą blendera