Sposób przygotowania:
Zupa krem z dyni
Cebule i ząbki czosnku obrać i podsmażyć do zeszklenia na maśle. Do zeszklonej cebuli dodać obraną oczyszczoną z gniazd nasiennych pokrojoną paprykę czerwoną. Dalej smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, dodać obraną, opłukaną pokrojoną marchewkę oraz obraną pokrojoną w kostkę dynie. Smażyć około 10 minut.
Zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Następnie lekko wystudzić i zmiksować. Doprawić do smaku ( według uznania).
Całość połączyć ze śmietaną 30 % i wymieszać.
Podawać z groszkiem ptysiowym
Zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Następnie lekko wystudzić i zmiksować. Doprawić do smaku ( według uznania).
Całość połączyć ze śmietaną 30 % i wymieszać.
Podawać z groszkiem ptysiowym
gusia1000