WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1054]

Zupa krem z marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta bezmięsna zupa krem z marchewki, z dodatkiem pietruszki i cebulki oraz niewielu przypraw takich jak ziele angielskie, listek laurowy oraz sól i pieprz.

Zupa krem z marchewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z marchewki

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z marchewki

ETAP 1:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju, przełożyć do garnka. Pietruszkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, przesmażyć na oleju i dodać do cebuli.

Marchewki obrać, opłukać i też zetrzeć na grubych oczkach, przesmażyć i dodać do garnka. Patelnię popłukać wodą i przelać ją do garnka.

Dolać tyle wody aby tylko zamoczyć warzywa. Włożyć listek laurowy, ziele, sól pieprz czarny i mielony i zagotować.

Gotować aż warzywa będą mięciutkie. W trakcie gotowania dodać posiekany koperek. Wyjąć listek i ziele i zblendować zupę na krem.

Wyłożyć na talerze.

Zupa krem z marchewki
Zupa z marchewki w trakcie blendowania na krem
Zupa krem z marchewki
posiekany koperek dodany do zupy pod koniec gotowania
Zupa krem z marchewki
Starta marchewka w trakcie smażenia na patelni
Zupa krem z marchewki
starta pietruszka przesmazona na oleju na patelni