Sposób przygotowania:
Zupa krem z pomidorów i papryki
Na patelni lub w głębszym rondlu rozpuścić 2 łyżki masła. Dodać 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, lekko podsmażyć - czosnek szybko się pali więc smażyć na małym ogniu.
Czerwoną cebulę pokroić w ćwiartki, dołożyć na patelnie.
Papryki kolorowe oczyścić, pokroić , dodać do cebuli. Całość podduszać ok 10 minut. W tym czasie sparzyć pomidory, obrać, pokroić dodać do pozostałych warzyw.
Dodać przyprawy, zmniejszyć ogień do minimum i dusić, ok 10 minut. Po tym czasie zblendować. Przed podaniem polałam odrobiną śmietany kremówki.
Smacznego
Czerwoną cebulę pokroić w ćwiartki, dołożyć na patelnie.
Papryki kolorowe oczyścić, pokroić , dodać do cebuli. Całość podduszać ok 10 minut. W tym czasie sparzyć pomidory, obrać, pokroić dodać do pozostałych warzyw.
Dodać przyprawy, zmniejszyć ogień do minimum i dusić, ok 10 minut. Po tym czasie zblendować. Przed podaniem polałam odrobiną śmietany kremówki.
Smacznego