Sposób przygotowania:
Zupa krem z pieczonych pomidorów
Pomidory dokładnie myjemy, osuszamy. Nacinamy skórkę u góry i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 40 minut. Po upływie tego czasu pozostawiamy do wystudzenia i obieramy ze skórki. Miksujemy dokładnie blenderem. Dodajemy wywar z kurczaka i śmietanę, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili oraz pieprzem młotkowanym z kolendrą.Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Pierś z kurczaka oczyszczamy, kroimy w cienkie paski lub w kostkę. Przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju rzepakowym. Ściągamy na talerz, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami dalmatyńskimi. Na talerze nakładamy po 2-3 łyżki ugotowanego makaronu. Wlewamy gorącą zupę. Posypujemy piersią z kurczaka i serem grana padano.
Pierś z kurczaka oczyszczamy, kroimy w cienkie paski lub w kostkę. Przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju rzepakowym. Ściągamy na talerz, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami dalmatyńskimi. Na talerze nakładamy po 2-3 łyżki ugotowanego makaronu. Wlewamy gorącą zupę. Posypujemy piersią z kurczaka i serem grana padano.
marietta
fooosy