Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa krem z selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebulę i boczek drobno posiekać, podsmażyć na złoto na patelni.

Zupa krem z selera

Składniki:

Zupa krem z selera

 

  • 600g selera
  • 2 łyżki masła
  • pół pęczka pietruszki
  • łyżka mąki
  • cebula
  • 1,5l bulionu
  • 100ml śmietanki 12%
  • 150g boczku

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z selera
Cebulę i boczek drobno posiekać, podsmażyć na złoto na patelni. Na drugiej patelni podsmażyć do miękkości pokrojony w kostkę seler, podsypać mąką i dolewać stopniowo bulion. Doprawić do smaku pieprzem i solą, zmiksować przy pomocy blendera. Dodać cebulę i boczek oraz posiekaną pietruszkę i śmietankę.

Tagi:

seler