szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Zupa krewetkowa z tofu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

zupa krewetkowa z tofu-pyszne, orientalne danie

Zupa krewetkowa z tofu

Składniki:

Zupa krewetkowa z tofu

 

  • 150 gram krewetek koktajlowych
  • 5 szklanek bulionu drobiowego
  • 200 gram makaronu ryżowego
  • ½ łyżeczki sody
  • 4 pory
  • Sól
  • Pieprz
  • 100 gram tofu

 

Sposób przygotowania:

Zupa krewetkowa z tofu
Krewetki zblanszować we wrzątku. Bulion zagotować, wrzucić do niego krewetki, zmniejszyć ogień i gotować razem około 5 minut, dodać sodę. Pory oczyścić i pokroić na plasterki, tofu pokroić w kostkę, połączyć z porami, całość dodać do zupy wraz z makaronem ryżowym, podgotować około 2 minuty i zdjąć z ognia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco. Jest to świetna zupka dla wielbicieli krewetek i japońskich smaków.