Sposób przygotowania:
Zupa Krupnik
1. Do wywaru dodajemy kaszę, ziemniaki pokrojone w kosteczkę i gotujemy na małym ogniu.
2. Obieramy marchewkę, pietruszkę oraz seler i kroimy na drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce. Dodajemy do zupy.
3. Cebulę obieramy i całą wkładamy do zupy.
4. Dodajemy ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, sól.
5. Gotujemy około 30 min na małym ogniu, aż zupa zgęstnieję i warzywa będą miękkie.
6. Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
7. W razie potrzeby doprawiamy ponownie solą i pieprzem.
2. Obieramy marchewkę, pietruszkę oraz seler i kroimy na drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce. Dodajemy do zupy.
3. Cebulę obieramy i całą wkładamy do zupy.
4. Dodajemy ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, sól.
5. Gotujemy około 30 min na małym ogniu, aż zupa zgęstnieję i warzywa będą miękkie.
6. Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
7. W razie potrzeby doprawiamy ponownie solą i pieprzem.