Sposób przygotowania:
Krupnik z kaszą perłową
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Udko z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, wkładamy do gotującej się wody i zbieramy szumowiny.
W międzyczasie myjemy marchew, seler, liść pora. Warzywa obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Liść pora kroimy na drobno.
Po 20 minutach gotowania wywaru dokładamy do garnka wszystkie pokrojone warzywa.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wkładamy do wody i myjemy.
Pokrojone ziemniaki i woreczek z kaszą wkładamy po 15 minutach gotowania warzyw, gotujemy do miękkości. Wyjmujemy woreczek z kaszą i rozcinamy, kaszę przekładamy do garnka i doprawiamy przyprawami.
W międzyczasie myjemy marchew, seler, liść pora. Warzywa obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Liść pora kroimy na drobno.
Po 20 minutach gotowania wywaru dokładamy do garnka wszystkie pokrojone warzywa.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wkładamy do wody i myjemy.
Pokrojone ziemniaki i woreczek z kaszą wkładamy po 15 minutach gotowania warzyw, gotujemy do miękkości. Wyjmujemy woreczek z kaszą i rozcinamy, kaszę przekładamy do garnka i doprawiamy przyprawami.