Sposób przygotowania:
Delikatny krupnik z kaszą jaglaną
Żołądki drobiowe dokładnie umyć i pokroić w cienkie paseczki, przełożyć do garnka, dodać pokrojony w paseczki por oraz marchew, seler i pietruszkę pokrojone w większą kostkę, zalać 12 litrami wody.
Do garnka z mięsem i warzywami dołożyć 2 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy i kilka ziaren czarnego pieprzu lekko zgniecionego oraz 1 łyżkę jarzynki, przykryć i gotować około 25 minut po tym czasie do garnka dorzucić ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować kolejne 7-10 minut, teraz wsypać kaszę i gotować już do miękkości ziemniaków ( ten czas wystarczy kaszy bo ma być lekko twardawa nie rozgotowana) na koniec zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Osobiście lubię smak przyprawy typu magii w krupniku i dlatego też nią doprawiam zupę. Przed podaniem posypujemy zielona pietruszką.
Do garnka z mięsem i warzywami dołożyć 2 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy i kilka ziaren czarnego pieprzu lekko zgniecionego oraz 1 łyżkę jarzynki, przykryć i gotować około 25 minut po tym czasie do garnka dorzucić ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować kolejne 7-10 minut, teraz wsypać kaszę i gotować już do miękkości ziemniaków ( ten czas wystarczy kaszy bo ma być lekko twardawa nie rozgotowana) na koniec zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Osobiście lubię smak przyprawy typu magii w krupniku i dlatego też nią doprawiam zupę. Przed podaniem posypujemy zielona pietruszką.
SylaUla