Sposób przygotowania:
Krupnik z kaszą jaglaną
Do garnka wylewamy wodę i zagotowujemy. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody.
W międzyczasie myjemy i obieramy warzywa.
Marchewkę kroimy w kosteczkę, ziemniaki w kostkę, pora w półplasterki.
Kaszę jaglaną przepłukujemy zimną wodą, następnie zalewamy wrzątkiem i odcedzamy.
Po 15 minutach gotowania udek dodajemy marchewkę, po następnych 15 dodajemy ziemniaki, pora i kaszę jaglaną.
Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Gotowy krupnik doprawiamy solą i przed podaniem, posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
W międzyczasie myjemy i obieramy warzywa.
Marchewkę kroimy w kosteczkę, ziemniaki w kostkę, pora w półplasterki.
Kaszę jaglaną przepłukujemy zimną wodą, następnie zalewamy wrzątkiem i odcedzamy.
Po 15 minutach gotowania udek dodajemy marchewkę, po następnych 15 dodajemy ziemniaki, pora i kaszę jaglaną.
Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Gotowy krupnik doprawiamy solą i przed podaniem, posypujemy pokrojoną natką pietruszki.