kakusia290

kakusia290

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Zupa Kurczakowata

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Doskonała na prędki obiad. Polecam.

Zupa Kurczakowata

Składniki:

Zupa Kurczakowata

 

  • 900 ml wrzątku
  • 2 kostki wywaru z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 125 g kukurydzy
  • 225 g piersi z kurczaka
  • 125 g brokułów
  • 2 łyżki sherry
  • 3 łyżki szczypiorku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa Kurczakowata
1. Nalewamy wodę do dużego garnka. Dodajemy kostki wywaru. Gotujemy na dużym ogniu, intensywnie mieszamy. Dodajemy paprykę i kukurydze. Ponownie doprowadzamy do wrzenia, dodajemy kawałki kurczaka i od razu zmniejszamy ogień. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 5 minut.

2. Odkrywamy garnek i ponownie zagotowujemy zupę. Dodajemy brokuły lub zielone warzywa, nie mieszamy. Warzywa powinny się gotować na powierzchni zupy, bez przykrycia, 3 do 4 minuty, żeby trochę zmiękły.

3. Zdejmujemy garnek z ognia. Wlewamy sherry, wsypujemy szczypiorek, mieszamy i doprawiamy do smaku. Podajemy od razu.