Sposób przygotowania:
Zupa Kurczakowata
1. Nalewamy wodę do dużego garnka. Dodajemy kostki wywaru. Gotujemy na dużym ogniu, intensywnie mieszamy. Dodajemy paprykę i kukurydze. Ponownie doprowadzamy do wrzenia, dodajemy kawałki kurczaka i od razu zmniejszamy ogień. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 5 minut.
2. Odkrywamy garnek i ponownie zagotowujemy zupę. Dodajemy brokuły lub zielone warzywa, nie mieszamy. Warzywa powinny się gotować na powierzchni zupy, bez przykrycia, 3 do 4 minuty, żeby trochę zmiękły.
3. Zdejmujemy garnek z ognia. Wlewamy sherry, wsypujemy szczypiorek, mieszamy i doprawiamy do smaku. Podajemy od razu.
2. Odkrywamy garnek i ponownie zagotowujemy zupę. Dodajemy brokuły lub zielone warzywa, nie mieszamy. Warzywa powinny się gotować na powierzchni zupy, bez przykrycia, 3 do 4 minuty, żeby trochę zmiękły.
3. Zdejmujemy garnek z ognia. Wlewamy sherry, wsypujemy szczypiorek, mieszamy i doprawiamy do smaku. Podajemy od razu.
Pyza
kakusia290