Sposób przygotowania:
Zupa z piersi kurczaka
Zagotowujemy 1 litr wody mineralnej niegazowanej (lub zwykłej) w garnku. Kroimy kurczaka w drobną kostkę. Obieramy warzywa. Marchewkę i pietruszkę nacinamy po bokach tak, by po przecięciu w plasterki powstały kwiatki.
Kroimy selera i wycięte paseczki drobno, a pietruszkę i marchew w plasterki. Do gotującej się wody wsypujemy kurczaka, a po chwili warzywa i jedną całą papryczkę.
Siekamy drobno imbir i dodajemy do zupy. Dodajemy oliwę i gotujemy wszystko na wolnym ogniu przez 10-15 minut.
Sprawdzamy, czy mięso i warzywa są miękkie, wyjmujemy papryczkę, której ostrość przenikneła do zupy, dodajemy pietruszkę.
Zupę podajemy na gorąco.
Kroimy selera i wycięte paseczki drobno, a pietruszkę i marchew w plasterki. Do gotującej się wody wsypujemy kurczaka, a po chwili warzywa i jedną całą papryczkę.
Siekamy drobno imbir i dodajemy do zupy. Dodajemy oliwę i gotujemy wszystko na wolnym ogniu przez 10-15 minut.
Sprawdzamy, czy mięso i warzywa są miękkie, wyjmujemy papryczkę, której ostrość przenikneła do zupy, dodajemy pietruszkę.
Zupę podajemy na gorąco.