Sposób przygotowania:
Zupa makowa z łazankami
Makaron łazanki gotuję we wrzącej osolonej wodzie, po ugotowaniu przelewam zimną wodą i odcedzam.
Mleko wlewam do rondelka i doprowadzam do zagotowania. Następnie do zagotowanego mleka dodaję masę makową z puszki, wsypuję cukier i cukier waniliowy, mieszam. Dodaję do mleka mieszankę wykonaną z proszku budyniowego połączonego z niewielką ilością zimnego mleka. W ten sposób zagęszczę moją zupę. Potrawę podaję na gorąco z wcześniej ugotowanym makaronem łazanki.
Mleko wlewam do rondelka i doprowadzam do zagotowania. Następnie do zagotowanego mleka dodaję masę makową z puszki, wsypuję cukier i cukier waniliowy, mieszam. Dodaję do mleka mieszankę wykonaną z proszku budyniowego połączonego z niewielką ilością zimnego mleka. W ten sposób zagęszczę moją zupę. Potrawę podaję na gorąco z wcześniej ugotowanym makaronem łazanki.