Sposób przygotowania:
Zupa marchewkowa
Do dwóch litrów wody wrzucamy mięsko kurczaka. Gdy woda będzie prawie się gotować, dorzucamy wszystkie warzywka (prócz cebuli) pokrojone w dużą kostkę. NA osobnej patelni na dwóch łyżkach masła smażymy grubo pokrojoną cebulę. Po ok. pół godz. gdy wywar będzie gotowy, a warzywka miękkie, wyciągamy mięsko oraz warzywka. Warzywka miksujemy na gładką jednolita masę w mikserze/blenderze. To samo robimy ze zezłoconą cebulką. Podczas, gdy miksujemy warzywka, do wywaru mięsnego wrzucamy indyczą wątróbkę. Gdy tylko się ugotuje, wyciągamy, a na jej miejsce wrzucamy zmiksowaną masę warzywną. Doprawiamy przecierem oraz przyprawami. Curry ma zdominować smak, a nutę orzeźwiającą uzyskujemy przez dodanie skórki cytrynowej.By zupa była bardziej treściwa dodajemy pokrojone ugotowane uprzednio mięsko :)) Smacznego :))