Zupa marchewkowa Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować zupę marchewkową pomarańczową

Zupa marchewkowa  Asus

Składniki:

Zupa marchewkowa Asus

 

  • 1 litr wywaru z mięsa lub warzyw
  • 1 kg marchewki
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • 1 szklanka soku z pomarańczy
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 200 ml. śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowa Asus
Marchew dokładnie obrać, opłukać pod bieżącą zimną wodą i pokroić w średniej grubości plasterki. Masło stopić w dużym garnku, dodać marchew, obraną, opłukaną i pokrojoną cebule oraz tymianek. Całość dusić około 10 minut, następnie zalać gotowym wywarem mięsnym lub warzywnym i sokiem pomarańczowym. Zupę gotować tak długo aż marchew będzie cała miękka. Pod koniec gotowania dodać śmietanę z mąką, (zmiksować na gładki krem). Doprawić solą i pieprzem.