Sposób przygotowania:
Zupa marchwiowa na rozgrzanie
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Tak przygotowaną rumienimy na oleju. Między czasie marchew obieramy i kroimy na mniejsze części ( w grube plastry, kostkę). Pokrojoną marchew dodajemy do cebuli. Chwilkę obsmażamy. Papryczkę chili drobno siekamy, dodajemy do marchwi. Całość zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości warzyw. Po tym czasie zupę miksujemy. Ponownie stawiamy na gazie, podgrzewamy i doprawiamy do smaku. Gotową rozlewamy na talerze, miseczki itp. Podajemy z przygotowanymi grzankami i pestkami dyni. Czosnkowe grzanki: Chleb kroimy w kostkę (można usunąć skórkę, ale niekoniecznie). Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pokrojony chleb . Całość podgrzewamy na małym ogniu do zrumienienia grzanek. Co jakiś czas grzanki mieszamy, aby z każdej strony były rumiane.
karola25
Damian_ek
Magdalena88