Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa marchwiowo-dyniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zupa marchwiowo-dyniowa

Zupa marchwiowo-dyniowa

Składniki:

Zupa marchwiowo-dyniowa

 

 

  • 30 dag marchewek
  • 30 dag dyni
  • 2 cebule, posiekane
  • 600 ml bulionu drobiowego
  • 2 łyżeczki imbiru
  • 350 ml soku pomarańczowego
  • 150 ml kremówki
  • oliwa z oliwek

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchwiowo-dyniowa

Cebulę rumienimy na oliwie, dodajemy marchew, dynię, bulion i imbir, i dusimy, aż warzywa będą miękkie. Zdejmujemy z ognia, miksujemy blenderem, dodajemy sok pomarańczowy, kremówkę i razem mieszamy.