Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Zupa meksykanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo sycąca zupa o lekko pikantnym smaku .

Zupa meksykanka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa meksykanka

 

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego,
  • 1 puszka fasoli białej
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej,
  • zioła prowansalskie
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa typu vegeta
  • 2 kostki rosołowe,
  • 2 cebule białe
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:

Zupa meksykanka
Cebule biała kroimy w kosteczke . Przesmażamy na oleju. Następnie dodajemy mięso mielone i razem smażymy. Rozgniatamy delikatnie mięso widelcem. W garnku gotujemy wodę z kostkami rosołowymi. Dodajemy zawartośc patelni tj mięso i cebule. Gotujemy. Dodajemy zawartość puszek z fasolą i kukurydzą razem z zalewami oraz przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku vegetą , pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Zupa meksykanka
Cebule przesmażamy razem z mięsem na rozgrzanym oleju.
Zupa meksykanka
Do gotującej zupy dodajemy zawartość puszek fasoli i kukurydzy
Zupa meksykanka
Dodajemy pod koniec gotowania przecier pomidorowy
Zupa meksykanka
Doprawiamy do smaku pieprzem,vegeta i ziołami prowansalskimi.