joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Zupa mięsno - serowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bardzo treściwa i pyszna zupa :)

Zupa mięsno - serowa.

Składniki:

Zupa mięsno - serowa.

 

  • 2 duże pory
  • 1 kg mięsa mielonego wołowego
  • 2 l wody
  • liść laurowy
  • 3 serki topione śmietankowe
  • 3 serki topione ziołowe
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa uniwersalna
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa mięsno - serowa.
Pory myjemy, kroimy w krążki po czym należy je ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem liścia laurowego, soli, pieprzu i przyprawy uniwersalnej. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso mielone. Następnie dodajemy serki topione i smażymy do momentu aż się całkowicie rozpuszczą. Mięso wraz z serkami przekładamy do porów w bulionie. Całość gotujemy jeszcze przez ok 15 minut. Podajemy z pieczywem. Smacznego :))