Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Zupa migdałowa 3

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pożywna zupa i deser w jednym a więc przepis na ekspresowe walentynki !

Zupa migdałowa 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa migdałowa 3

 

  • 2 szklanki mleka
  • 50 ml śmietany 30 %
  • 2 płaskie łyżki budyniu waniliowego bez cukru
  • 1 czubata łyżka cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 10 dag płatków migdałów
  • 1 kostka gorzkiej czekolady

 

Sposób przygotowania:

Zupa migdałowa 3
Płatki migdałów prażymy na rumiano rozgrzanej patelni. 1,5 szklanki mleka zagotowujemy wraz ze śmietaną, cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozpuszczamy budyń i dodajemy do gotującego się mleka ze śmietaną, dokładnie mieszamy. Wsypujemy uprażone płatki migdałów (dwie łyżki zostawiamy do dekoracji). Zupę nalewamy do ciemnych miseczek, posypujemy startą na grubych oczkach czekoladą oraz pozostałymi migdałami.
Zupa migdałowa 3
Płatki migdałów prażymy na rumiano rozgrzanej patelni. 1,5 szklanki mleka zagotowujemy wraz ze śmietaną, cukrem i cukrem waniliowym.
Zupa migdałowa 3
W pozostałym mleku rozpuszczamy budyń i dodajemy do gotującego się mleka ze śmietaną, dokładnie mieszamy.
Zupa migdałowa 3
Wsypujemy uprażone płatki migdałów (dwie łyżki zostawiamy do dekoracji)
Zupa migdałowa 3
Pożywna zupa i deser w jednym a więc przepis na ekspresowe walentynki !