V_kuchareczka

V_kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Zupa migdałowa 5.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka nowość, która na pewno Wam zasmakuje

Zupa migdałowa 5.

Składniki:

Zupa migdałowa 5.

 

Sposób przygotowania:

Zupa migdałowa 5.
Zacierki gotujemy według przepisu na ok. 1 litrze mleka. Sparzone wcześniej wrzątkiem migdały po osuszeniu obieramy z łupinek i zdrabniamy najlepiej za pomocą blendera. 1,5 litra mleka gotujemy i wrzucamy migdały i tak gotujemy jakieś 15-20 minut na małym ogniu cały czas mieszając. Doprawiamy cukrem. Do misek najpierw wkładamy zacierki, a następnie zalewamy zupą migdałową. Jest to bowiem bardzo ważna kolejność, aby smak był odpowiedni. Polecam.