WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 746]

Zupa miso z łososiem i tofu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Orientalna, pełna smaków zupa miso z glonami, kawałkami łososia i tofu. Super odmiana od najpopularniejszych zup.

Zupa miso z łososiem i tofu

Składniki:

Zupa miso z łososiem i tofu

 

  • 1,5 l wody
  • kawałek kombu 10x20cm
  • 15 g płatków bonito
  • 120 g tofu
  • 150 g łososia
  • 5 g suchych glonów wakame
  • 4 łyżki pasty miso
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Zupa miso z łososiem i tofu
Bonito i kombu zalewamy ok 1,5 l wody i gotujemy ok 5 minut, przecedzamy. Do bulionu dodajemy pokrojonego w kostkę łososia, a następnie tofu. Gotujemy ok 5 minut. Następnie pastę miso rozcieramy z częścią bulionu i wlewamy do garnka. Dodajemy namoczone wcześniej i pokrojone glony wakame i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Tagi:

tofu zupa