WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1659]

Zupa grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aromatyczna, gęsta zupa z grzybów leśnych, z ziemniakami i marchewką, bez mięsa, zabielana śmietaną.

Zupa grzybowa Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa grzybowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa

ETAP 1:

Grzyby oczyścić, opłukać i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i masło. Zeszklić cebulę. Dodać do niej grzyby i smażyć kilkanaście minut. Przełożyć do garnka. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchewki obrać i pokroić w kostkę.

Pietruszkę obrać i zostawić w całości. Warzywa dodać do grzybów. Dolać wody aby zakryć składniki. Dodać przyprawy. Zagotować. Gotować ok 20 minut. Dodać natkę pietruszki i koperku. Wlać śmietanę. Gotować dalej aż wszystkie składniki będą miękkie.

Podawać na gorąco.

Zupa grzybowa
Zupa grzybowa po dolaniu słodkiej śmietanki
Zupa grzybowa
Posiekana natka pietruszki dodana do gotującej się zupy
Zupa grzybowa
Pokrojone warzywa dodane do garnka z grzybami
Zupa grzybowa
Grzyby w trakcie smażenia z cebulą na patelni
Zupa grzybowa
Cebula zeszklona na maśle