Sposób przygotowania:
Zupa z tofu z kapustą pak choi i mini kukurydzą
Tofu kroimy w kostkę. Kapustę pak choi kroimy w paseczki (oddzielamy delikatne listki od grubszej części). Szczypiorek wraz z dymką siekamy.
Do bulionu dodajemy starty na tarce imbir i pokrojone pak choi (tylko grubszą część) i kolby mini kukurydzy – gotujemy 5 minut.
Następnie dokładamy tofu, szczypiorek z dymką i liście pak choi, wlewamy sos sojowy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Serwujemy gorącą, smacznego.
Do bulionu dodajemy starty na tarce imbir i pokrojone pak choi (tylko grubszą część) i kolby mini kukurydzy – gotujemy 5 minut.
Następnie dokładamy tofu, szczypiorek z dymką i liście pak choi, wlewamy sos sojowy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Serwujemy gorącą, smacznego.