SUPERPRZEPIS

Zupa z tofu z kapustą pak choi i mini kukurydzą

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Zupa z tofu z kapustą pak choi i mini kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Szybka, aromatyczna zupa na bulionie warzywnym z tofu i popularną, dekoracyjną mini kukurydzą to fajna propozycja dla ciekawych nowych smaków :D

Składniki:

Zupa z tofu z kapustą pak choi i mini kukurydzą

 

  • 1 litr domowego bulionu warzywnego
  • 2 kapusty pak choi
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1-2 łyżki sosu sojowego
  • ½ pęczka dymki ze szczypiorkiem
  • 1 opakowanie kolb mini kukurydzy
  • 1 opakowanie tofu
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z tofu z kapustą pak choi i mini kukurydzą
Tofu kroimy w kostkę. Kapustę pak choi kroimy w paseczki (oddzielamy delikatne listki od grubszej części). Szczypiorek wraz z dymką siekamy.

Do bulionu dodajemy starty na tarce imbir i pokrojone pak choi (tylko grubszą część) i kolby mini kukurydzy – gotujemy 5 minut.

Następnie dokładamy tofu, szczypiorek z dymką i liście pak choi, wlewamy sos sojowy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.

Serwujemy gorącą, smacznego.
Zupa z tofu z kapustą pak choi i mini kukurydzą
Tofu kroimy w kostkę. Kapustę pak choi kroimy w paseczki (oddzielamy delikatne listki od grubszej części). Szczypiorek wraz z dymką siekamy.
Zupa z tofu z kapustą pak choi i mini kukurydzą
Do bulionu dodajemy starty na tarce imbir
Zupa z tofu z kapustą pak choi i mini kukurydzą
i pokrojone pak choi (tylko grubszą część) i kolby mini kukurydzy – gotujemy 5 minut.
Zupa z tofu z kapustą pak choi i mini kukurydzą
Następnie dokładamy tofu, szczypiorek z dymką i liście pak choi, wlewamy sos sojowy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Serwujemy gorącą, smacznego