Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa ogórkowa z białą rzodkwią na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa ogórkowa w nieco innym wydaniu, z dodatkiem białej rzodkwi, która nadała zupie nieco ostrzejszego smaku.

Zupa ogórkowa z białą rzodkwią na żeberkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa z białą rzodkwią na żeberkach

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z białą rzodkwią na żeberkach
Mięso wrzucamy do garnka z zimną wodą i gotujemy z dodatkiem soli, liści laurowych i ziela angielskiego przez około 80 minut.

Rzodkiew oraz ziemniaki kroimy w kostkę, pietruszkę i marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.

Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 20 minut.

Ogórki ścieramy na tarce, wrzucamy do garnka i gotujemy 5 minut.

Dodajemy śmietanę wymieszaną z odrobiną zupy i doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Zupa ogórkowa z białą rzodkwią na żeberkach
Mięso wrzucamy do garnka z zimną wodą i gotujemy z dodatkiem soli, liści laurowych i ziela angielskiego przez około 80 minut.
Zupa ogórkowa z białą rzodkwią na żeberkach
Rzodkiew oraz ziemniaki kroimy w kostkę, pietruszkę i marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.
Zupa ogórkowa z białą rzodkwią na żeberkach
Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 20 minut.
Zupa ogórkowa z białą rzodkwią na żeberkach
Ogórki ścieramy na tarce, wrzucamy do garnka i gotujemy 5 minut.