Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z białą rzodkwią na żeberkach
Mięso wrzucamy do garnka z zimną wodą i gotujemy z dodatkiem soli, liści laurowych i ziela angielskiego przez około 80 minut.
Rzodkiew oraz ziemniaki kroimy w kostkę, pietruszkę i marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.
Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 20 minut.
Ogórki ścieramy na tarce, wrzucamy do garnka i gotujemy 5 minut.
Dodajemy śmietanę wymieszaną z odrobiną zupy i doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Rzodkiew oraz ziemniaki kroimy w kostkę, pietruszkę i marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.
Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 20 minut.
Ogórki ścieramy na tarce, wrzucamy do garnka i gotujemy 5 minut.
Dodajemy śmietanę wymieszaną z odrobiną zupy i doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy do smaku pieprzem.