Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 966]

Wegetariański krem pomidorowy ze świeżą bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Błyskawiczna w przygotowaniu zupa na bazie passaty pomidorowej oraz z dodatkiem posiekanych listków bazylii.

Wegetariański krem pomidorowy ze świeżą bazylią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegetariański krem pomidorowy ze świeżą bazylią

 

Sposób przygotowania:

Wegetariański krem pomidorowy ze świeżą bazylią
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym maśle.

Dodajemy passatę pomidorową i gotujemy 5 minut.

Blendujemy zupę na gładki krem.

Bazylię myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy do zupy. Przyprawiamy krem do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.

Podajemy z ziarnami słonecznika, które można wcześniej uprażyć na suchej patelni.
Wegetariański krem pomidorowy ze świeżą bazylią
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Wegetariański krem pomidorowy ze świeżą bazylią
Dodajemy passatę pomidorową i gotujemy 5 minut.
Wegetariański krem pomidorowy ze świeżą bazylią
Blendujemy zupę do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Wegetariański krem pomidorowy ze świeżą bazylią
Bazylię myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy do zupy.