Sposób przygotowania:
Wegetariański krem pomidorowy ze świeżą bazylią
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Dodajemy passatę pomidorową i gotujemy 5 minut.
Blendujemy zupę na gładki krem.
Bazylię myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy do zupy. Przyprawiamy krem do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Podajemy z ziarnami słonecznika, które można wcześniej uprażyć na suchej patelni.
Dodajemy passatę pomidorową i gotujemy 5 minut.
Blendujemy zupę na gładki krem.
Bazylię myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy do zupy. Przyprawiamy krem do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Podajemy z ziarnami słonecznika, które można wcześniej uprażyć na suchej patelni.