Sposób przygotowania:
Zupa na maśle z brukselką i kaszą jęczmienną
Do garnka wsypać brukselkę obraną, pokrojoną marchew, pokrojony w cząstki kalafior, wlać wody i zagotować, wsypać liść laurowy, ziele angielskie, kaszę jęczmienną pęczak i drobną wiejską i gotować do miękkości brukselki z 40 minut.
Wsypać sól czosnkową, pieprz mielony, paprykę słodką, dodać masło i chwilę gotować.
Śmietanę wymieszać z wodą i wlać do zupy, tylko zagotować i zdjąć z ognia, wsypać posiekany koperek.
Wsypać sól czosnkową, pieprz mielony, paprykę słodką, dodać masło i chwilę gotować.
Śmietanę wymieszać z wodą i wlać do zupy, tylko zagotować i zdjąć z ognia, wsypać posiekany koperek.
zbysiowa