ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1008]

Zupa na maśle z brukselką i kaszą jęczmienną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jedna z ulubionych w naszym domu zup jarzynowych z dodatkiem brukselki i kasz jęczmiennych, zupa jest pożywna i lekka.

Zupa na maśle z brukselką i kaszą jęczmienną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa na maśle z brukselką i kaszą jęczmienną

 

Sposób przygotowania:

Zupa na maśle z brukselką i kaszą jęczmienną
Do garnka wsypać brukselkę obraną, pokrojoną marchew, pokrojony w cząstki kalafior, wlać wody i zagotować, wsypać liść laurowy, ziele angielskie, kaszę jęczmienną pęczak i drobną wiejską i gotować do miękkości brukselki z 40 minut.

Wsypać sól czosnkową, pieprz mielony, paprykę słodką, dodać masło i chwilę gotować.

Śmietanę wymieszać z wodą i wlać do zupy, tylko zagotować i zdjąć z ognia, wsypać posiekany koperek.
Zupa na maśle z brukselką i kaszą jęczmienną
Zupa smakuje również w temperaturze pokojowej.
Zupa na maśle z brukselką i kaszą jęczmienną
Możemy dodać więcej warzyw ale w tej wersji wystarczy.
Zupa na maśle z brukselką i kaszą jęczmienną
Kasze nadają zupie gęstości i oryginalnego smaku.