Sposób przygotowania:
Zupa krewetkowa z mlekiem kokosowym
Makaron ryżowy ugotować.
Krewetki obrać z pancerzy, oderwać ogonki, dodać wody aby zakrywała pancerze i ugotować wywar krewetkowy.
Na głębokiej patelni rozgrzać olej sezamowy i oliwę i przesmażyć czosnek i imbir. Dodać pastę curry i podsmażyć ciągle mieszając przez 2-3 minuty a następnie dolać wywar krewetkowy. Zagotować.
Dolać mleko kokosowe i kontynuować gotowanie.
Pieczarki i tofu pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować około 5 minut. Dodać krewetki oraz makaron. Gotować aż krewetki zmienią kolor. Doprawić sosem rybnym lub solą. Podawać posypane kolendrą oraz uprażonym sezamem.
Krewetki obrać z pancerzy, oderwać ogonki, dodać wody aby zakrywała pancerze i ugotować wywar krewetkowy.
Na głębokiej patelni rozgrzać olej sezamowy i oliwę i przesmażyć czosnek i imbir. Dodać pastę curry i podsmażyć ciągle mieszając przez 2-3 minuty a następnie dolać wywar krewetkowy. Zagotować.
Dolać mleko kokosowe i kontynuować gotowanie.
Pieczarki i tofu pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować około 5 minut. Dodać krewetki oraz makaron. Gotować aż krewetki zmienią kolor. Doprawić sosem rybnym lub solą. Podawać posypane kolendrą oraz uprażonym sezamem.
SylaUla