Sposób przygotowania:
Zupa z łososiem i migdałami
Warzywa - marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć, pokroić w kostkę i zalać bulionem. Dodać liść laurowy, ziele angielskie. Gotować ok. 15 min. Następnie dodać groszek zielony razem z zalewą i gotować jeszcze z 10 min.
Wrzucić posiekane liście bazylii i zmiksować blenderem na gładki krem. Przyprawić pieprzem i solą. Łososia wędzonego pokroić na małe kawałki.
Gotową zupę wlać na talerz, dodać kawałki łososia wędzonego i garść płatków migdałowych.
Wrzucić posiekane liście bazylii i zmiksować blenderem na gładki krem. Przyprawić pieprzem i solą. Łososia wędzonego pokroić na małe kawałki.
Gotową zupę wlać na talerz, dodać kawałki łososia wędzonego i garść płatków migdałowych.