Sposób przygotowania:
Zupa mleczna
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu (nie musimy solić wody).
Pod koniec jego gotowania, w osobnym naczyniu zagotowujemy mleko z dodatkiem 2 (dość czubatych) łyżek cukru. Do ugotowanego mleka wsypujemy ugotowany ryż i wszystko razem mieszamy.
Można podawać z np. musem jabłkowym. Tutaj w zasadzie możliwe dowolne kombinacje. ;) Ale taka 'zupka' bez dodatków jest równie smaczna.
Pod koniec jego gotowania, w osobnym naczyniu zagotowujemy mleko z dodatkiem 2 (dość czubatych) łyżek cukru. Do ugotowanego mleka wsypujemy ugotowany ryż i wszystko razem mieszamy.
Można podawać z np. musem jabłkowym. Tutaj w zasadzie możliwe dowolne kombinacje. ;) Ale taka 'zupka' bez dodatków jest równie smaczna.
Henia
łakomczuszka
kasik12
;-)