Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa mongolska Denisa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ten przepis dostałam od kumpla zupka smakuje dobrze

Zupa mongolska Denisa

Składniki:

Zupa mongolska Denisa

 

  • 1 szklanka łuskane grochu
  • 2 łyżki masła
  • 1 drobno pokrojona cebula
  • 1 pokrojona marchewka
  • 1 mały kawałek pokrojonego selera
  • 1 kość od szynki albo schabu
  • 4 szklanki wywaru z kurczaka
  • 2 szklanki wody
  • 4 szklanki posiekanych pomidorów
  • 1 szklanka gęstej śmietany
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa mongolska Denisa
namoczyć groch rozgrzać masło w garnku poddusić cebulę marchewkę i seler dodać groch kość wywar z kurczaka i wodę gotować na wolnym ogniu aż groch zmięknie wyjąć kość dodać pomidory i pieprz gotować wolno jeszcze 10 minut następnie dodać śmietanę i pogotować jeszcze 2 minuty