Sposób przygotowania:
Zupa musztardowa
Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać oraz dobrze umyć. Por oczyścić, umyć. Warzywa włożyć do gotującej się wody. Po chwili dorzucić do tego jeszcze kostkę rosołową i razem gotować. W rondelku, na małym ogniu rozpuścić masło, a następnie dodać do niego mąkę. Gotową zasmażkę dodać do bulionu, który najpierw należy dobrze odcedzić z warzyw. Do zupy dodać musztardę i całość bardzo dobrze wymieszać i zagotować. Pod koniec zupę zagęścić śmietaną oraz doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Natkę pietruszki dobrze umyć, drobno posiekać i posypać nią zupę. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Zupę najlepiej podawać z grzankami. ( chleb pokroić w niedużą kostkę, a następnie podsmażyć go na patelni, na rozgrzanym oleju). Smacznego!