Zupa nic

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

;-)))

Zupa nic

Składniki:

Zupa nic

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa nic
Jajka umyć i sparzyć wrzątkiem. Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka i 80 g cukru na sztywną pianę. Dodać cynamon i wymieszać
Mleko gotować z wanilią przez 5 minut i wanilię usunąć. Łyżką nabierać ubitą pianę i kłaść na gotujące się mleko. Pianki z białek gotować po 2 minuty z obu stron i wyjąć na talerze.
Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem i wlewać do zdjętego z ognia, gorącego mleka, podgrzewać ubijając przez 5 minut.
Gdy zupa zgęstnieje, przelać ją na talerze i ułożyć na niej pianki.

Tagi:

jajko jajka