Sposób przygotowania:
Zupa nic
Jajka umyć i sparzyć wrzątkiem. Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka i 80 g cukru na sztywną pianę. Dodać cynamon i wymieszać
Mleko gotować z wanilią przez 5 minut i wanilię usunąć. Łyżką nabierać ubitą pianę i kłaść na gotujące się mleko. Pianki z białek gotować po 2 minuty z obu stron i wyjąć na talerze.
Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem i wlewać do zdjętego z ognia, gorącego mleka, podgrzewać ubijając przez 5 minut.
Gdy zupa zgęstnieje, przelać ją na talerze i ułożyć na niej pianki.
Mleko gotować z wanilią przez 5 minut i wanilię usunąć. Łyżką nabierać ubitą pianę i kłaść na gotujące się mleko. Pianki z białek gotować po 2 minuty z obu stron i wyjąć na talerze.
Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem i wlewać do zdjętego z ognia, gorącego mleka, podgrzewać ubijając przez 5 minut.
Gdy zupa zgęstnieje, przelać ją na talerze i ułożyć na niej pianki.