tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Zupa od Turka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczna zupa mięsna.

Zupa od Turka

Składniki:

Zupa od Turka

 

  • 50 dkg wołowiny
  • 1 cebula
  • 5 dkg mąki
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 1 łyżka posiekanej naci pietruszki
  • sól
  • papryka

Sposób przygotowania:

Zupa od Turka
Mięso ugotować z cebulą w osolonej wodzie do miękkości, wyjąć z rondla, a rosół przecedzić. do rosołu dodać mąkę rozprowadzoną zimną wodą, a potem rosołem i zagotować. Pół łyżeczki papryki wymieszać z roztopionym tłuszczem. Do rosołu wlożyć część ugotowanego mięsa pokrojonego w kostkę i dolać stopniowo masło z papryką. Posypać pietruszką.

Tagi:

wołowina