Sposób przygotowania:
Zupa ogonowa
Przygotowanie:
Nastawić wodę,z drobno poszatkowanymi porami,selerem i pieczarkami.
Cebulę przypalić na rumiano na płycie i dodać do wywaru.Kiedy wszystkie dodatki są miękkie,przecedzić wywar.warzywa przetrzeć przez sito,a grzyby drobno posiekać i dodać do wywaru.
Umyte ogony porąbać na części i podsmażyć wraz z kostkami Maggi,gotować razem około 60 minut.Po ugotowaniu wyjąć,mięso obrać obrać od kości i dodać z powrotem do wywaru.Wywar zaprawić przecierem z pomidorów,solą i pieprzem do smaku.Zupa powinna być dość ostra,gęsta o barwie brunatnej.Podaje się ją z pieczywem.
Nastawić wodę,z drobno poszatkowanymi porami,selerem i pieczarkami.
Cebulę przypalić na rumiano na płycie i dodać do wywaru.Kiedy wszystkie dodatki są miękkie,przecedzić wywar.warzywa przetrzeć przez sito,a grzyby drobno posiekać i dodać do wywaru.
Umyte ogony porąbać na części i podsmażyć wraz z kostkami Maggi,gotować razem około 60 minut.Po ugotowaniu wyjąć,mięso obrać obrać od kości i dodać z powrotem do wywaru.Wywar zaprawić przecierem z pomidorów,solą i pieprzem do smaku.Zupa powinna być dość ostra,gęsta o barwie brunatnej.Podaje się ją z pieczywem.