jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 430]

Zupa ogórkowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zupa gotowana na wywarze mięsnym z dodatkiem startych ogórków kiszonych lub przecieru ogórkowego, ziemniaków oraz marchewki:)

Zupa ogórkowa

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

  • 3 kostki bulionowe "na żeberkach"
  • 1 l wody
  • 3 średnie marchewki
  • 1 mała cebula
  • 3 duże ziemniaki
  • 1 łyżka posiekanego kopru
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 słoik (300 g) przecieru ogórkowego lub starte kiszone ogórki

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
Marchew, cebulę oraz ziemniaki obrać i umyć, a następnie marchew pokroić w krążki, a ziemniaki w drobną kostkę. Potem warzywa wraz z całą cebulą włożyć do rondla, zalać wodą, dodać kostki bulionowe, koper, pietruszkę i gotować na średnim ogniu pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie z wywaru wyciągnąć cebulę, która nie będzie potrzebna. Następnie do gotującego się wywaru dodać przecier ogórkowy, zamieszać i wyłączyć ogień.

Tagi:

ogórki