Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa wg Gosi
Kość schabu wkładamy do garnka, zlewamy wodą i gotujemy do miękkości (gdy zacznie się gotować wsypujemy sól i przyprawę uniwersalną do smaku). Kość wyciągamy. Marchewkę i pietruszkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, a por drobno siekamy. Warzywa wrzucamy do wywaru i gotujemy ok. 15 minut.
Po tym czasie dodajemy potarte na tarce ogórki kiszone i wlewamy kwas ogórkowy. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. W razie potrzeby doprawiamy solą i przyprawą Kucharek. Zupę rozlewamy do miseczek lub kubków.
Po tym czasie dodajemy potarte na tarce ogórki kiszone i wlewamy kwas ogórkowy. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. W razie potrzeby doprawiamy solą i przyprawą Kucharek. Zupę rozlewamy do miseczek lub kubków.