Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z marchewką i koperkiem
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Koperek drobno posiekać. Warzywa przełożyć do garnka i zalać bulionem. Gotować do miękkości.
Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy warzywa będa juz miękkie dodac do zupy i gotować jeszcze 5 minut.
Gdyby zupa była za mało kwaśna można jeszcze dodać 1-2 starte ogórki lub trochę wody z ogórków.
Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wywaru z zupy i zabielić zupę. Do zupki dodałam też rozdrobnione na kwałeczki miesko drobiowe na którym ugotowałam bulion.
Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy warzywa będa juz miękkie dodac do zupy i gotować jeszcze 5 minut.
Gdyby zupa była za mało kwaśna można jeszcze dodać 1-2 starte ogórki lub trochę wody z ogórków.
Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wywaru z zupy i zabielić zupę. Do zupki dodałam też rozdrobnione na kwałeczki miesko drobiowe na którym ugotowałam bulion.