nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Zupa owocowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta i szybka w przygotowaniu zupa owocowa, którą robiła moja mama jak byłam dzieckiem. Można w niej wykorzystać dowolne owoce.

Zupa owocowa

Składniki:

Zupa owocowa

 

  • około 100 g makaronu
  • ok 400 g sezonowych owoców np. truskawki, brzoskwinie
  • 1 kisiel wiśniowy, malinowy lub truskawkowy
  • 2 łyżeczki cukru ( jeśli kisiel był bez cukru)

Sposób przygotowania:

Zupa owocowa
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Owoce ugotuj w 750 ml wody ( 3 szklanki) - tak jakbyś chciała ugotować kompot. Nie musisz dodawać cukru bo będzie on w kisielu.

Kisiel wymieszaj z 1/2 szklanki zimnej wody i wlej do gotujących się owoców. Wszystko wymieszaj. Kiedy zupa jest zbyt gęsta dodaj więcej wody.

Podaj z makaronem.