Sposób przygotowania:
Kotlety ziemniaczane z serem pleśniowym
Ziemniaki gotuję w wodzie aż będą miękkie. Kiedy ostygną przeciskam przez praskę do ziemniaków albo rozduszam widelcem.
Do ziemniaków dodaję pokruszony ser, jajka oraz bułkę tartą ( nie dodaję przypraw gdyż ser jest wystarczająco aromatyczny). Wszystko mieszam i formuję kotlety. Kiedy masa jest zbyt "luzna" aby uformować kotlet dodaję więcej bułki tartej.
Smażę z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju aż będą rumiane.
Do ziemniaków dodaję pokruszony ser, jajka oraz bułkę tartą ( nie dodaję przypraw gdyż ser jest wystarczająco aromatyczny). Wszystko mieszam i formuję kotlety. Kiedy masa jest zbyt "luzna" aby uformować kotlet dodaję więcej bułki tartej.
Smażę z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju aż będą rumiane.