Sposób przygotowania:
Zupa porowo-brokułowa
Udka z kurczaka dokładnie myjemy. Nastawiamy wodę, solimy, a gdy się zagotuje, wrzucamy mięso. Dodajemy jeszcze liście laurowe i gotujemy wywar przez około pół godziny.
W tym czasie zajmujemy się warzywami: obieramy i kroimy w kostkę wszystkie warzywa oprócz pora i brokuła. Dodajemy warzywa do wywaru i gotujemy przez 10 minut.
Później wrzucamy oczyszczonego i pokrojonego w plasterki pora i gotujemy jeszcze 5 minut. Brokuły oczyszczamy, dzielimy na różyczki i wrzucamy do zupy.
Gotujemy jeszcze 5 minut. Zabielamy zupę jogurtem naturalnym i przyprawiamy do smaku.
W tym czasie zajmujemy się warzywami: obieramy i kroimy w kostkę wszystkie warzywa oprócz pora i brokuła. Dodajemy warzywa do wywaru i gotujemy przez 10 minut.
Później wrzucamy oczyszczonego i pokrojonego w plasterki pora i gotujemy jeszcze 5 minut. Brokuły oczyszczamy, dzielimy na różyczki i wrzucamy do zupy.
Gotujemy jeszcze 5 minut. Zabielamy zupę jogurtem naturalnym i przyprawiamy do smaku.