Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Zupa porowo-brokułowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i pożywna zupka z pora i brokułów, gotowana na udkach z kurczaka, zabielona jogurtem naturalnym.

Zupa porowo-brokułowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa porowo-brokułowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowo-brokułowa
Udka z kurczaka dokładnie myjemy. Nastawiamy wodę, solimy, a gdy się zagotuje, wrzucamy mięso. Dodajemy jeszcze liście laurowe i gotujemy wywar przez około pół godziny.

W tym czasie zajmujemy się warzywami: obieramy i kroimy w kostkę wszystkie warzywa oprócz pora i brokuła. Dodajemy warzywa do wywaru i gotujemy przez 10 minut.

Później wrzucamy oczyszczonego i pokrojonego w plasterki pora i gotujemy jeszcze 5 minut. Brokuły oczyszczamy, dzielimy na różyczki i wrzucamy do zupy.

Gotujemy jeszcze 5 minut. Zabielamy zupę jogurtem naturalnym i przyprawiamy do smaku.  


Zupa porowo-brokułowa
Dodajemy liście laurowe i gotujemy około pół godziny.
Zupa porowo-brokułowa
W międzyczasie obieramy i kroimy ziemniaki, marchewkę, pietruszkę oraz selera.
Zupa porowo-brokułowa
Następnie dodajemy oczyszczonego i pokrojonego w plasterki pora.
Zupa porowo-brokułowa
Dodajemy umyte i podzielone na różyczki brokuły.

Tagi:

warzywa zupa