Sposób przygotowania:
Chłodnik z pieczonych buraków
Upieczone czerwone buraczki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Koperek i szczypiorek drobno posiekać.
Do garnka wlać maślankę lub kefir, ja dałam litr maślanki i pół litra kefiru. Dodać przygotowane warzywa oraz przepuszczony przez praskę czosnek.
Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Odstawić do lodówki na ok godzinkę aby smaki się przegryzły.
Do garnka wlać maślankę lub kefir, ja dałam litr maślanki i pół litra kefiru. Dodać przygotowane warzywa oraz przepuszczony przez praskę czosnek.
Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Odstawić do lodówki na ok godzinkę aby smaki się przegryzły.