Sposób przygotowania:
Zupa paprykowa Eli
Papryki umyć,oczyścić z szypułek i gniazd nasiennych.Każdy kolor papryki osobno i pokroić w paskiW dwóch garnkach zagotować po 1 litrze wody i do każdego wrzucić kostkę bulionową z zielem angielskim i liściem laurowym.Do 1 garnka wrzucić żółtą paprykę,do 2 czerwoną paprykę i gotować do miękkości.2 serki topione pokroić w plastry i po jednym wrzucić do każdego garnka,chwilę pogotować i zmiksować.Do zup dodać 1 łyżeczkę papryki słodkiej,1/2 łyżeczki papryki ostrej,1 łyżkę ziarenek smaku.Mąkę (po 1 łyżce do każdej zupy) wymieszać z wodą,wlać do zupy,zagotować i doprawić do smaku solą i maggi.Zupę nalewać do talerza jednocześnie dwoma chochelkami (przy brzegu talerza).Smacznego! Ja podałam zupę paprykową z gotowanym ryżem,przybraną paskami papryki
djkatee
jovi
Dorcia