monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Zupa paprykowo-jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny sposób na wykorzystanie niedzielnego rosołu na drugi dzień

Zupa paprykowo-jarzynowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa paprykowo-jarzynowa

 

  • rosół z niedzielnego obiadu
  • ugotowana włoszczyzna z rosołu
  • ugotowane mięsko z rosołu
  • 2-3 paski papryki konserwowej
  • ugotowany makaron nitki
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowo-jarzynowa
Niedzielny rosół zawsze zostaje, nigdy nie da się go ugotować na 1 dzień ( ja przynajmniej nie umiem) dlatego wymyśliłam tą zup,żeby ciągle nie jeść tylko pomidorówki. Zawsze gotuję włoszczyznę w rosole w całości i dlatego mogę ja wykorzystać do tej własnie zupy lub na a'la sałatkę jarzynową na kolację. Rosół ponownie zagotowujemy, włoszczyznę, mięso i paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy do wrzącego rosołu. Dodajemy koncentrat, mieszamy i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Makaron kroimy drobniej i dodajemy do zupy. Gotowe! SMACZNEGO!
Zupa paprykowo-jarzynowa
Ugotowana włoszczyznę, mięso i paprykę kroimy w kostkę
Zupa paprykowo-jarzynowa
Wszystko wrzucamy do wrzącego rosołu i razem zadotowujemy